piektdiena, 2013. gada 5. jūlijs

bērnības atmiņas

Kopš Māras piedzimšanas bieži atgriežos savā bērnībā. Viena no jaukākajām atmiņām palikusi prātā, ka pēc vakara pasakas mums ieslēdza lampu, kas griezās un uz sienas projicēja krāsainus, kustīgus pleķīšus.  Runājot ar māsu arī viņai tā ir viena no spilgtākajām atmiņām. Mūsu bērnības eksemplārs, diemžēl, nav saglabājies. Ik pa reizei iedomājos tādu lampu sameklēt, bet vienmēr tas palika domu līmenī. Līdz kādu dienu manas domas materializējās. Jožot ar Māru padusē gar Otro elpu, pēkšņi pārņēma sajūta, ka jāieiet. Izstaigājām visu veikalu un pašās beigās IR!

Atmiņās protams lampa izskatījās iespaidīgāka. Neieslēgta izskatās, kā Atis saka, ražota kopā ar pirmo Zvaigžņu karu filmu. Tur viņam man jāpiekrīt.

P.S. Ja jums kādreiz gadās satikties ar šādu padomju laiku izstrādājumu darba kārtībā, mēs priecāsimies par eksemplāru manai māsai un mazajam brālēnam.

Jauku vakaru 

1 komentārs:

  1. Man ir līdzīgas atmiņas, tik mūsu lampa bij kā akvārijs, kurā peldējās zivtiņas, lampa pati ir pat saglabājusies, bet pa šiem gadiem izbalojis ir zivtiņu zīmējums. Būs jāpadomā, kā to varētu atjaunot, lai būtu darba kārtībā... :)

    AtbildētDzēst