pirmdiena, 2011. gada 19. septembris

PRIEŽU SĪRUPS

tā kā rudens tuvojas brašiem soļiem pirmais ar ko gribu dalīties ir priežu sīrupa receptūra.
nepieciešami zaļi priežu čiekuri vai jaunie egļu un priežu dzinumi (tos protams iespējams dabūt tikai pavasarī). BET klīst baumas, ka priedēs vēl var atrast zaļus čiekurus. Iespējams vēl nav par vēlu sagatavot sev veselības dziru ziemai.

 TĀTAD: trīs litru burku pielasa ar čiekuriem apber ar 1kg - 1,5kg cukura, novieto vēsā tumšā vietā. pacietīgi gaida, kad atceras burku sakrata. burkā parādās šķidrums un čiekuri peld pa virsu, cukurs izvelk no čiekuriem labumu un spēku. šis process aizņem aptuveni mēnesi. jāuzmanās, lai sīrups neuzrūgst.
beigu beigās sīrupu nolej. var arī izkāst caur marli. salej burkās un glabā ledusskapī un jārauga lai neuzrūgst.

lieto profilaksei pa ēdamkarotei dienā. arī mana 10 mēnešus vecā meita pa tējkarotei dienā šo gardumu  nobauda. jums vajadzētu redzēt skandālu, kad burka tiek ielikta atpakaļ ledusskapī.

PINEL SHNAPELS
liķierīšu mīļotājiem iesaku pamēģināt 0,7l šņabi + 0,5l priežu sīrupu. meitas krustabās šis dzēriens aizgāja uz uhh!

Nav komentāru:

Komentāra publicēšana